Spørgsmål og svar

Erfaringen er faktisk, at forberedelse skaber tryghed. I skal jo ikke snakke om det hele tiden. Det er som røgalarmen og ildslukkeren. V i har det, det giver ro, men vi tænker ikke på brand hver dag.
Nej, krig i Danmark er heldigvis stadig meget usandsynlig. Men krig og konflikt tæt på os i Europa kan påvirke os kraftigt – også på forsyningsområdet og via cyberangreb. Og vi har et sårbart samfund afhængig af strøm og computere.
Nej, at forberede sig på en krise er det modsatte af at hamstre. Når du er velforberedt styrter du netop ikke ud og hamstrer, hvis en pludselig krise kommer
At forberede sig handler ikke om kun at tænke på sig selv – eller låse sig ind og isolere sig. Tværtimod handler god forberedelse om at gøre det sammen med familie, venner og naboer og hjælpe hinanden. Det kan du bedst, hvis du selv er aktiv.

At forberede sig er relevant,  uanset om der var krig i Ukraine. Men krigen har vist mange, at vi også er sårbare i Europa. Krisekassen giver 50 procent af sit overskud i år til humanitært arbejde i Ukraine.